Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki cielęce w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki cielęce 10 szt
cebula 1
czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki cielęce w sosie

Najpierw paluszki (mogą być wieprzowe )obsmażamy na małej ilości tłuszczu i na małym ogniu aż się zarumienią . W rondelku podsmażamy na łyżce oliwy cebulę pokrojoną w piórka lub kostkę dodajemy rozgnieciony czosnek i chwilkę smażymy . Następnie wlewamy bulion , przyprawy i doprowadzamy do wrzenia chwilkę gotując aż bulion odparuje , tylko nie całkowicie :) a cebula zmięknie , dodajemy paluszki i całość razem dusimy pod przykryciem 15 minut podlewając odrobiną wody , potem wyjmujemy paluszki a do sosu dajemy musztardę i całość wymieszać potem wkładamy paluszki i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 28.08.2012 22:40
ekstra jedzonko
malaczarna23 20.08.2012 09:14
pyszne:)
kasiek 09.08.2012 21:01
pyszne
SYLKA 02.08.2012 20:08
pycha
Andysz 01.08.2012 08:02
pychota;)
Margo1 25.05.2012 20:27
to są paluszki cienkie , które kupuję się w sklepie mięsnym ,może też być dowolna kiełbasa.
SmacznaPyza 25.05.2012 20:11
co to są te paluszki cielęce bo chyba nie rozumiem....
suzana 25.05.2012 18:46
uwielbiam, muszę zrobić w najbliższym czasie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak