Sposób przygotowania

Najpierw paluszki (mogą być wieprzowe )obsmażamy na małej ilości tłuszczu i na małym ogniu aż się zarumienią . W rondelku podsmażamy na łyżce oliwy cebulę pokrojoną w piórka lub kostkę dodajemy rozgnieciony czosnek i chwilkę smażymy . Następnie wlewamy bulion , przyprawy i doprowadzamy do wrzenia chwilkę gotując aż bulion odparuje , tylko nie całkowicie :) a cebula zmięknie , dodajemy paluszki i całość razem dusimy pod przykryciem 15 minut podlewając odrobiną wody , potem wyjmujemy paluszki a do sosu dajemy musztardę i całość wymieszać potem wkładamy paluszki i gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam, muszę zrobić w najbliższym czasie!
  • -4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    co to są te paluszki cielęce bo chyba nie rozumiem....
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to są paluszki cienkie , które kupuję się w sklepie mięsnym ,może też być dowolna kiełbasa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychota;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ekstra jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !