Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada studencka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 tabliczki
czekolada mleczna 2 tabliczki
orzechy włoskie 3 łyżki
migdały 3 łyżki
rodzynki 2 łyżki
żelki mała garść
skórka pomarańczowa w cukrze 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada studencka

Czekoladę połamać na kostki, wlożyć do mideczki i stopić na parze lub w kąpieli wodnej.
Orzechy i migdały posiekać, uprażyć na suchej patelni.
Żelki pokroić w mniejsze kawałki.
Połowę rozpuszczonej czekolady wylać do płaskiej szerokiej foremki i rozsmarować równą warstwą.
Wymieszać orzechy, migdały, żelki i skórkę pomarańczową - posypać mieszanką spód czekoladowy.
Resztę czekolady wylać na wierzch tak, by wszystkie dodatki były nią pokryte.
Odstawić w chłodne miejsce, aby czekolada stężała.
Pokroić ostrym nożem na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.08.2012 07:14
mmm lubię;)
Habibi 04.06.2012 16:18
Dokłądnie na czeskiej studenckiej się wzorowałam, bo bardzo ją lubię ;)
eagle 03.06.2012 20:09
Jeśli jest podobna do czeskiego oryginału, to z pewnością jest pyszna.
Habibi 26.05.2012 00:08
Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak