Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kostki, wlożyć do mideczki i stopić na parze lub w kąpieli wodnej.
Orzechy i migdały posiekać, uprażyć na suchej patelni.
Żelki pokroić w mniejsze kawałki.
Połowę rozpuszczonej czekolady wylać do płaskiej szerokiej foremki i rozsmarować równą warstwą.
Wymieszać orzechy, migdały, żelki i skórkę pomarańczową - posypać mieszanką spód czekoladowy.
Resztę czekolady wylać na wierzch tak, by wszystkie dodatki były nią pokryte.
Odstawić w chłodne miejsce, aby czekolada stężała.
Pokroić ostrym nożem na kawałki.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Jeśli jest podobna do czeskiego oryginału, to z pewnością jest pyszna.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Dokłądnie na czeskiej studenckiej się wzorowałam, bo bardzo ją lubię ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm lubię;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !