Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana skórka pomarańczowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2 sztuka
woda 1 szklanki
cukier 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana skórka pomarańczowa

Kroki postępowania

1
Pomarańcze obieramy i skórkę siekamy w drobne paseczki. Można oczywiście też w kostkę.
Krok 1 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto
2
Wodę z cukrem zagotowujemy.
Krok 2 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto
3
Wrzucamy skórkę i gotujemy aż będzie szklista, a poziom wody znacznie spadnie.
Krok 3 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto
4
Rozkładamy żeby wystygła.
Krok 4 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto
5
Trzymamy w szczelnie zamkniętym pudełeczku.
Krok 5 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 25.05.2012 18:36
muszę w końcu taką zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak