Sposób przygotowania

Szynkę umyć i osuszyć.
Pokroić na 5 grubych plastrów.
Każdy plaster naciąć w połowie, ale nie przecinając do końca.
Rozłożyć plastry i rozbić tłuczkiem.
Każdy plaster posmarować ciemnym sosem sojowym, posolić, popieprzyć i delikatnie posypać czosnkiem granulowanym.
Na środku płata ułożyć plaster boczku, na to łyżkę kukurydzy, ogórka pokrojonego wzdłuż na trzy części, a na wierzch plaster mozzarelli.
Wszystko zwinąć w kopertę.
Rozgrzać oliwę na patelni, każdą paczuszkę obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Gdy mięso się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć.
Podlać wodą, dodać ziele i liść laurowy i dusić na małym ogniu.
Po około 20 minut doprawić do smaku.
Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody lub mleka.
Zagotować.
Podawać z ziemniakami lub kaszą i dowolną surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniaaaaaaaaam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    suuper,na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !