Sposób przygotowania

Czerstwą bułkę pokroić w drobną kosteczkę i i usmażyć na stopionym maśle .Wcześniej na masło wrzucić czosnek i przesmażyć ,cały czas mieszając aby czosnek się nie przypalił.Czosnek wyjąć i dodać bułkę.Można usmażone grzanki przełożyć na miseczce lub blaszce do piekarnika ,aby się podsuszyły.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i przesmażyć
cebulkę pokrojoną w kostkę.Jak się cebulka zeszkli dodać pokrojone pomidory z puszki i podsmażyć.Przelać do wcześniej przygotowanego bulionu i zagotować.Gorącą zupę zmiksować blenderem.Kiełbasę pokroić w słupki i podsmażyć na patelni.Śmietanę można dodać do całej zupy ,lub jak kto woli dodać na talerzu.Na talerz wyłożyć grzanki dodać smażoną kiełbaskę i zalać zupą.Można dodać posiekaną pietruszkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    no i to się nazywa zupka! Zdrowo i kolorowo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    boskie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna zupa,moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    moja ulubiona zupa.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dobry pomysł , nie robiłam z grzankami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna i bardzo apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !