Sposób przygotowania

Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy aż się rozpuszczą.

Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem.

Mąkę pszenną przesiewamy i mieszamy z krupczatką.

Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże.

Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość.

Po tym czasie rozwałkowujemy i niewielkimi foremkami wycinamy dowolne kształty.

W każde ciasto delikatnie wciskamy kawałek pokrojonej truskawki bądź małe kawałeczki rabarbaru.

Ciastka zostawiamy jeszcze na około 15 minut po czym układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    piękne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    pomysłowe
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    wyglądaja cudnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !