Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dwu kolorowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 250 gram
śmietana 30% 200 gram
cukier puder 10 łyżek
jagody 1,5 szklanki
czekolada gorzka 1/3 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: dwu kolorowy deser

Truskawki dokładnie umyć i obrać ze szypułek.Po obraniu zmiksować razem z 3 łyżkami cukru pudru i 3 łyżkami łyżkami śmietany. Po zmiksowaniu przełożyć do pucharków.Wyrównać łyżeczką.Pozostałą śmietanę zmiksować na sztywno dodając 3 łyżki cukru pudru. Jagody dokładnie umyć i zmiksować z 4 łyżkami cukru pudru.Po zmiksowaniu przełożyć na wierzch zmiksowanej truskawki.Wyrównać powierzchnię.Na wierzch przez cukierniczy rękaw wycisnąć ubita śmetanę.Po wierzchu posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 03.09.2012 19:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak