Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS Z PIECZARKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
kapusta biała 500 gram
wieprzowina 300 gram
kiełbasa toruńska 200 gram
boczek wędzony 150 gram
pieczarki 200 gram
olej 6 łyżek
koncentrat pomidorowy 100 ml
sól 1 łyżka
woda 1 litr
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS Z PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, wlać wrzątek i gotować aż będzie miękka, zaś kapustę białą ugotować w oddzielnym garnku.
Krok 1 - BIGOS Z PIECZARKAMI foto
2
Kapust ę świeżą połączyć z kapustą kiszoną, dodać pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać boczek i pokrojoną w kostkę kiełbasę i również podsmażyć, następnie zawartość patelni dodać do kapusty
Krok 2 - BIGOS Z PIECZARKAMI foto
3
Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, po czym dokładnie wymieszać.
Krok 3 - BIGOS Z PIECZARKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.01.2014 18:28
fajny pomysł
ben-ka 12.01.2014 13:13
smakowity bigosik,lubię taki.
Iwusia 22.10.2013 23:48
smacznie wygląda
Łukasz15 19.10.2013 10:12
Pyszny bigosik
Pusia 20.06.2013 10:02
pyszny bigosik
Krystyna32 17.01.2013 07:44
super
IZABELA29 12.11.2012 08:38
z pieczarkami nigdy nie robiłam
RenataZ-et 26.08.2012 19:48
najlepszy :)
Adamorek 23.08.2012 09:28
pyszny do ziemniaczków
Marta1986 13.08.2012 16:10
fajne
Jodaj 28.06.2012 08:47
dobry :)
smakowita 30.05.2012 09:41
pyszny
Katarzyna59 25.05.2012 17:44
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak