Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle kalafiorowo-jajkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
cebula 0,5 szt
kajzerka 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle kalafiorowo-jajkowe

Kroki postępowania

1
gotujemy podzielony na różyczki kalafior na półtwardo w lekko osolonej wodzie studzimy
Krok 1 - sznycle kalafiorowo-jajkowe foto
2
w tym czasie obieramy cebulę i jajka kroimy w kawałki dodajemy do kalafiora
Krok 2 - sznycle kalafiorowo-jajkowe foto
3
nastepnie moczymy bułkę odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do pozostałych składników
Krok 3 - sznycle kalafiorowo-jajkowe foto
4
przekładamy wszystko do rozdrabniacza
Krok 4 - sznycle kalafiorowo-jajkowe foto
5
miksujemy na jednolitą masę dodajemy do niej całe jajko i doprawiamy do smaku
Krok 5 - sznycle kalafiorowo-jajkowe foto
6
na patelni rozpuszczamy masło i formujemy sznycelki obtaczając w bułce tartej
Krok 6 - sznycle kalafiorowo-jajkowe foto
7
smażymy na złoty kolor z obu stron podajemy z ziemniakmi i surówką
Krok 7 - sznycle kalafiorowo-jajkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 25.05.2012 17:19
ciekawy przepis super
Paweł10 25.05.2012 13:46
pycha
motylwe 25.05.2012 13:15
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak