Sposób przygotowania

białą kapustę jak najdrobniej musimy poszatkować, następnie dodajemy łyżeczke soli i dostawiamy na jakiś czas, następnie odciskamy soki i kapuste dodajemy do mielonego mięsa, dodajemy cebulę pokrojoną w kostke. Dodajemy kasze manną, bułke tartą, jajko oraz pieprz, sól i kucharka do smaku. Formujemy zgrabne kotlety, lekko je dociskamy, obtaczamy w bułce i smażymy na patelni, na wolym ogniu do miękkości. Można też upiec w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawa odmiana
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    nie próbowałam tak , ciekawe jak smakują?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię takie,pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    smaczne z gołąbkowym smakiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !