Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM BROKUŁOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuły 500 gram
bulion drobiowy 1 litr
łosoś wędzony plastry 100 gram
płatki migdałowe 50 gram
masło 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
śmietana 30% 100 ml
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: KREM BROKUŁOWY

Brokuły podzielić na różyczki, następnie wrzucić do rondla ze stopionym masłem, chwilę poddusić, zalać bulionem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować przez 10 minut.
Płatki migdałów uprażyć na patelni. Brokuły rozdrobnić w bulionie za pomocą blendera, dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krem wlać do miseczek, do których dodać następnie pokrojonego w plastry łososia i posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.02.2014 08:00
bardzo smaczny krem
barbara11561 31.01.2014 10:01
ciekawy przepis:)
RenataZ-et 12.11.2013 22:43
super pomysł
Iwusia 13.08.2013 23:38
bardzo dobry
Krystyna32 28.04.2013 07:54
ciekawy pomysł
IKrakowianka 13.04.2013 20:41
bardzo lubię
annagebalska 06.10.2012 09:32
pyszne
Dorian 13.09.2012 14:58
moje smaki
kate.500 13.09.2012 14:54
uwielbiam
Ada-Gaba 24.08.2012 08:46
rewelacyjne
zuzanna_z 29.06.2012 11:23
dzisiaj wypróbuję
Anna152 19.06.2012 08:36
super
smile 15.06.2012 23:22
wyśmienite
Rafał10 27.05.2012 07:47
uwielbiam wszystkie dania z rybką :) na pewno wypróbuję !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak