Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA SZPARAGOWA Z ZIOŁAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 gram
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 sztuka
śmietana 30% 1 szklanka
koperek 1 pęczek
mąka 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA SZPARAGOWA Z ZIOŁAMI

Koperek, szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać.
Fasolkę wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 5 minut.
Śmietanę połączyć z mąką, a następnie zalać nią fasolkę, dodać koperek, szczypiorek i natkę pietruszki. Całość dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.02.2014 23:18
uwielbiam takie smakołyki
Krystyna32 08.05.2013 18:07
fajny przepis
Motorek 19.03.2013 09:15
fajna fasolka
IKrakowianka 18.01.2013 21:04
smaczna
Katarzyna59 27.08.2012 10:47
apetyczne
RenataZ-et 26.08.2012 19:47
rewelacja
Marta1986 18.08.2012 13:59
super
Seba 15.07.2012 10:52
pycha
zuzanna_z 27.06.2012 11:23
bardzo smaczna
kupiska 26.05.2012 16:28
pysznie to wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak