Sposób przygotowania

Paprykę żółtą oraz obraną cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na oliwie z oliwek przez około 5 minut.
Do pozostałej na patelni oliwy dołożyć masło i usmażyć pokrojone wątróbki. Po koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Wątróbkę przełożyć do cebuli i dusić na wolnym ogniu.
Na patelni podsmażyć startą skórkę z pomarańczy z mąką, bazylią i wyciśniętym z pomarańczy sokiem.
Wątróbki ułożyć na talerzu i polać powstałym sosem.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    interesujące
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na wątróbkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    generalnie wolę wieprzową ale przepis bardzo ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychotka, super
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię wątróbkę ale w tej wersji nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawa propozycja
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczny pomysł na wątróbkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Podoba mi się ta potrawka :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    w takiej wersji jeszcze nie miałam okazji zajadać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wow, takie wersji wątróbki nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy pomysł na wątróbkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !