Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIOWE SZNYCLE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
płatki migdałowe 50 gram
mąka 2 łyżki
olej do smażenia 1/2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIOWE SZNYCLE

Cukinię pokroić na plasterki o grubości około 0,5cm. W miseczce połączyć jajko z solą i pieprzem. Cukinię obtaczać w mące, maczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej połączonej z płatkami migdałów. Cukinie smażyć na oleju, aż panierka będzie złocista.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.02.2014 09:29
pychotka,zjadłabym ze smakiem.
IwonaKa 26.10.2013 10:37
też takie robię,bardzo mi smakują
caralajna 25.10.2013 08:38
fajny pomysł
fotoviderek 20.10.2013 12:36
Fajny pomysł :)
Iwusia 30.09.2013 23:39
ciekawy przepis - warto wypróbować
barbara11561 08.09.2013 07:34
dawno nie robiłam cukini:)
Krystyna32 07.05.2013 18:11
fajny pomysł
Kate131 24.02.2013 09:35
pomyslowe
IKrakowianka 16.02.2013 21:20
rewelacja
Katarzyna59 31.01.2013 12:18
smaczne
IZABELA29 09.10.2012 09:21
ciekawe danie ,nie jadłam tak jeszcze
RenataZ-et 26.09.2012 19:32
uwielbiam cukinię
Ada-Gaba 18.07.2012 07:52
coś dla mnie
zuzanna_z 27.06.2012 11:04
chyba się skuszę
Anna152 29.05.2012 08:59
super
Rafał10 25.05.2012 11:06
to musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak