Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPINAK Z MIGDAŁAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 250 gram
cebula 1 sztuka
migdały płatki 3 łyżki
masło 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
sok z jabłek 2 łyżki
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SZPINAK Z MIGDAŁAMI

Rodzynki sparzyć, a następnie zalać sokiem jabłkowym.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle, po czym dodać szpinak i podsmażyć.
Do szpinaku dodać rodzynki wraz z sokiem jabłkowym i doprawić solą.
Płatki migdałów zrumienić na patelni, a następnie połączyć je ze szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 10.01.2014 10:15
Fajny pomysł :)
malina 08.01.2014 09:58
inny przepis , ale ciekawy
caralajna 11.09.2013 07:46
ciekawy pomysł
IKrakowianka 09.08.2013 11:08
ciekawe połączenie
IZABELA29 19.07.2013 07:11
fajne i smaczne danie
misia53 19.07.2013 01:05
w takim wydaniu szpinaku nie jadłam i zastanawiam się czy by mi smakował
ben-ka 17.07.2013 09:39
A to ciekawe....tak jeszcze nie robiłam.
Katarzyna59 05.07.2013 07:25
w połączeniu z migdałami jeszcze nie jadłam
Krystyna32 10.05.2013 18:21
ciekawy przepis
pestka 24.11.2012 19:33
ale ciekawe!
RenataZ-et 12.10.2012 14:26
uwielbiam szpinak
kate.500 20.07.2012 23:24
super pomysl
Dorian 22.06.2012 12:30
pycha
fictor123 01.06.2012 08:26
super
Ada-Gaba 01.06.2012 06:45
pyszne
Rafał10 25.05.2012 11:07
bardzo ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak