Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po żydowsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
seler z liśćmi 1 szt
pietruszka z natką 1 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
koper
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
ocet 3/4 szk
woda 3 szk
cukier 3/4 szk
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku

Ogórki przekroić wzdłuż , resztę warzyw pokroić w plastry , natkę posiekać .
Ogórki w słoikach układać pionowo , pozostałe warzywa na wierzchu .
Dodać przyprawy i zalać przegotowaną zalewą .
Pasteryzować 5 min. (od zagotowania)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

borgia 27.07.2011 18:49
Ale zdjęcie ktoś inny sobie wkleił. Szkoda. Zewa - współczuję.
motomaniak 23.07.2011 17:50
tylko zdjecie nie adekwatne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak