Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ RZYMSKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 350 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 2 sztuki
cząber 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
płatki owsiane 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
woda 100 ml
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ RZYMSKA

Cebulę obrać, po czym drobno posiekać. Cebulę połączyć z koncentratem pomidorowym rozprowadzonym w 100 ml wody, jajkami, płatkami owsianymi, cząbrem, solą i pieprzem.
Do naczynia z cebulą dodać zmielone mięso i całość wymieszać.
Mięso uformować, a następnie umieścić w podłużnej formie do pieczenia wysmarowanej masłem i bułką tartą.
Piec w piekarniku w temepraturze200 C przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.11.2013 22:56
Bardzo smaczny
kate.500 15.09.2013 11:50
smaczna pieczen
Katarzyna59 20.05.2013 07:34
bardzo smaczne
Krystyna32 22.04.2013 18:09
pyszne mięsko
Anna152 20.01.2013 10:25
super
Anna152 20.01.2013 10:25
super
Seba 17.01.2013 10:08
extra
Wacław 02.11.2012 10:17
pyszny obiadek !
RenataZ-et 18.08.2012 07:59
Uwielbiam
Ada-Gaba 08.07.2012 11:57
bardzo lubię
zuzanna_z 25.06.2012 11:32
spróbuję
Dorota59 23.06.2012 16:54
domowa najlepsza
IKrakowianka 19.06.2012 23:26
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak