Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać 2 jogurty, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, łyżeczkę soku z cytryny. Doprawić delikatnie solą. Ponownie dobrze wymieszać. Taki sos jest idealnym dipem do pieczonych ziemniaczków, frytek. Można też używać jako sos do mięs z grilla.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    przepis ciekawy, ja zawsze ziemniackzi posypywalam wlasnie ziolami prowansalskimi, a ten sosik wydaje sie ciekawy :)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    musze wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    to moze byc dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię zioła prowansalskie ale z jogurtem nie próbowałam może czas to zmienić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe, ale trochę odtwórcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gerwazy

    CI powiem że całkiem fajne ;) Jeszcze frytki light i łokej ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    bardzo fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawy sos
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dziwnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    Proste rzeczy prawie zawsze najlepsze! pycha!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    super przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    szału nie ma
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    interesujący pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !