Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURACZKI DUSZONE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 6 sztuk
masło 3 łyżki
jabłko 1 sztuka
koperek 1 pęczek
cytryna 1/2 sztuki
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 100 ml
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BURACZKI DUSZONE

Buraki zetrzeć na tarce, po czym skropić połową soku wyciśniętego z cytryny.
Buraki podsmażyć na maśle, dodać śmietanę połączoną z mąką.
Jabłko zetrzeć na tarce, a następnie skropić resztą soku wyciśniętego z cytryny, a następnie dodać do buraków. Całość podsmażyć, a na koniec dodać posiekany koperek i doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 19.02.2014 19:33
smakowite buraczki
Iwusia 21.01.2014 22:29
Bardzo lubię takie buraczki do obiadu
Łukasz15 11.05.2013 12:37
Bardzo dobre
Krystyna32 08.05.2013 18:08
muszę wypróbować
IKrakowianka 10.02.2013 21:32
super
sara1 04.11.2012 12:10
apetyczne
RenataZ-et 24.09.2012 19:54
bardzo fajne
Kaja35 12.08.2012 07:41
super
Kaja35 12.08.2012 07:41
super
Wacław 07.08.2012 08:50
pyszne !!!
zuzanna_z 22.06.2012 11:53
dobre
kate.500 08.06.2012 09:47
smaczne
misia53 25.05.2012 09:50
lubię takie buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak