Sposób przygotowania

Przesianą mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Jajka połączyć ze śmietaną, a następnie dodać do mąki i wymieszać.
Połowę masła roztopić, a następnie schłodzić , a następnie wraz z mlekiem i amaretto dodać do masy i dokładnie wymieszać.
Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Naleśniki smażyć należy na maśle.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    spróbuję
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    klasycznie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Robię podobnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Fajne ciasto na naleśniki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    z amaretto jeszcze nie robiłam :D ale kto wie czy nie wypróbuję Twojego przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !