Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
Rękaw szczelnie zawiązać.
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam dania z kurczakiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    eklerek

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    prosty i smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !