Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ognisty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak duży 1 szt
sól 1 łyżeczka
przyprawa ognista do grilla 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ognisty

Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
Rękaw szczelnie zawiązać.
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
Podawać z ziemniakami lub frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.04.2013 09:26
prosty i smaczny obiad
eklerek 02.08.2011 23:57
pyszności
Matik 01.10.2010 08:51
super
Dorota71 30.08.2010 17:24
ciekawy przepis
Emilia22 30.08.2010 16:56
super
Emilia22 30.08.2010 16:56
mniam mniam
buksiak12 30.08.2010 16:26
uwielbiam dania z kurczakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak