Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
jabłka 1/2 kg
cebula duża
olej 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkiem

Oczyszczona kapustę szatkujemy. Do przygotowanej kapusty dajemy 1/2 litra wody i gotujemy w osolonej wodzie aż woda odparuje. Studzimy. Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę.Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy sok z cytryny, olej i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 24.09.2012 19:32
bardzo fajna :)
mirosława4 19.09.2012 21:55
smaczna
Wacław 31.08.2012 09:09
bardzo smaczna
Anna138 07.08.2012 23:44
pyszne
RenataZ-et 26.06.2012 21:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak