Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
czekolada 15 dkg
migdały 15 dkg
mąka 15 dkg
cukier 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe

Białka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy pianę. Migdały obieramy ze skórki i siekamy. Czekoladę ścieramy na tarce na o grubych oczkach. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dajemy posiekane migdały i startą czekoladę oraz mąkę. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Przygotowane ciasteczka dajemy na blaszkę i pieczemy w temp. 170 stopni ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 06.09.2013 08:27
pyszne!!! :-)
RenataZ-et 19.12.2012 23:22
pyszne ciasteczka
IZABELA29 04.11.2012 08:11
warto zrobić
ben-ka 02.11.2012 10:31
kolejne smaczne ciasteczka.
Łukasz15 22.10.2012 18:29
Super
MagdaXXX 17.08.2012 13:49
mniam mniam
Anna138 14.08.2012 18:30
pycha
kamyk 08.08.2012 21:35
super
Ewelina38 02.08.2012 10:52
przepyszne ciasteczka
Aneta41 12.06.2012 18:46
smaczne
EWI 25.05.2012 08:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak