Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka smażona w paierce z bułki tartej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 80 dag
jajko 1
mleko 1 łyżka
sól do smaku
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżeczeki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka smażona w paierce z bułki tartej

Piersi kroimy w plastry i rozbijamy lekko tłuczkiem. Przyprawiamy przyprawą do drobiu. Jajko rozbijamy z solą i mlekiem. Przygotowane kotlety z piersi maczamy w jajku a potem w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 11.08.2012 15:29
klasyczna i pyszna
1j1o1l1a1 26.05.2012 10:12
tez tak robię:)
EWI 25.05.2012 08:36
pychota!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak