Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem (jeśli jest zbyt gruba delikatnie rozbić). Oprószyć solą i pieprzem grubo mielonym . Usmażyć na 1 łyżce oleju na patelni grillowej. Ostudzić i pokroić w kostkę.
Kaszkę kuskus zalać wrzącą wodą,tak aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu. Odczekać 5 minut i rozdrobnić widelcem.Doprawić solą,pieprzem,sokiem z cytryny i oliwą. Odstawić na 20 minut. Dodać natkę pietruszki,dymkę(posiekaną w piórka) , pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry i pierś z kurczaka. Dobrze wymieszać.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Grillowane sałatki znaczy mięsko jest bardzo pyszne w sałatkach
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam kus kus... ale już tak dawno nie jadłam, koniecznie zrobię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !