Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z szynki na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

avokado 1 szt
szynka konserwowa 40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
białe wino 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1 szklanki
natka pietruszki
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z szynki na zimno

Szynkę pokrój w małą kostkę, zmiksuj z połową śmietany kremówki, chrzanem i ketchupem na mus, dopraw solą, pieprzem.
Żelatynę namocz w winie lub bulionie i rozpuść na parze. Przestudź i wymieszaj z kilkoma łyżkami zmiksowanej szynki. Następnie dodaj do reszty musu. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno i wymieszaj z musem szynkowym. Musem napełnij małe miseczki, odstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem miseczki zanurzamy w ciepłej wodzie wyciągamy mus i ozdabiamy natka pietruszki i avokado

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.07.2012 08:29
SUPER!;)
Andysz 25.05.2012 16:59
mniammm
iwa643 25.05.2012 07:40
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak