Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle z krewetkami i warywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 300 gram
masło 2 łyżki
cukinia 1
krewetki koktajlowe 250-300 gram
papryczka chili kawałeczek
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz
czosnek 1 zębek
groszek zielony 3/4 szklanki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle z krewetkami i warywami

Kroki postępowania

1
Jeśli używamy mrożonych krewetek należy je wcześniej odmrozić.
Nastawić wodę na makaron. Podsmażyć posiekaną cebulkę i czosnek na oliwie, dodać masło,pokrojoną
w kostkę cukinię,rozmrożony groszek, papryczkę chilli. Warzywa doprawić do smaku solą
i pieprzem, przykryć i dusić chwilę do miękkości.
Krok 1 - Makaron tagliatelle z krewetkami i warywami foto
2
Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu.
Do podduszonych warzyw dodać krewetki i wino, gotować do odparowania alkoholu. Krewetki wystarczy dusić kilka minut. Przecedzić makaron i dodać do sosu warzywno-krewetkowego.
Wlać odrobinę wody z gotowania makaronu i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Makaron tagliatelle z krewetkami i warywami foto
3
Podawać z dodatkiem zielonej pietruszki .
Krok 3 - Makaron tagliatelle z krewetkami i warywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka4621 07.06.2012 11:07
pycha uwielbiam makarony
Justyna28 25.05.2012 09:33
pycha:)
Aga20 25.05.2012 09:20
super;)
Amellia 25.05.2012 09:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak