Sposób przygotowania

mleko zagotować i sparzyć mak,odcedzić i zemleć dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa,żółtka utrzeć z 1/2 cukru a pozostały cukier ubić z białkami na sztywno,do maku dodać utarte żółtka,miód i sparzone rodzynki,skórkę pomarańczową,kilka kropli aromatu i tartą bułkę wszystkie składniki wymieszać dodać pianę z białek delikatnie wymieszać łyżką połowę ciasta wylać do formy w kształcie trójkąta jeśli mamy i upiec w temp.180st.ok.20min.podobnie upiec drugą połowę ciasta,śmietanę zagotować z glukozą wymieszać z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą,masło utrzeć na puszystą masę dodać czekoladę i rum,gotową masę wyłożyć na upieczony placek wyrównać i przykryć drugim upieczonym plackiem posmarować masa boki i wierzch mazurka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !