Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w rondlu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 kawałki
oliwa 3 łyżki
cebula
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w rondlu

Cienko pokrojoną cebulę przesmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor, dodać roztarty czosnek, koncentrat, tymianek, liść laurowy i wino, gotować kilkanaście minut. Opłukane kawałki filetów posolić i posypać pieprzem, włożyć do rondla z wywarem i gotować 20 minut pod przykryciem. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 20.08.2011 13:18
super
gosia561 12.07.2011 12:17
zdrowa i smaczna rybka
Adamorek 30.06.2011 11:31
moja ulubiona rybka
Adamorek 20.03.2011 15:58
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak