Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzewamy margaryne.
Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę , chwile podsmażamy .
Dodajemy pokrojone w paski parówki.
Smażymy chwile razem.
Między czasie czyścimy pieczarki , kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy na druszlaku.
Dodajemy do rondla , mieszamy.
Dodajemy szczypior i kukurydzę odsączoną od zalewy.
Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z 2 szklankami wody i serkiem topionym. Doprawiamy do smaku.
Chwile gotujemy.

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Wykładamy na talerz i polewamy gotowym sosem.



Zrobiłam taki sos ponieważ mój syn nie chciał jeść parówek , bo mu "niepasowały".
Z makaronem zjadł i nie marudził. Taki sos możemy wykorzystać też do klusek śląskich czy kopytek.

Komentarze

  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    i jak ładnie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    super kombinacja
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to tak jest jak 7 latek ma swoje humory przy jedzeniu i mu parówki niepasują ,,, zawsze je jadł a teraz były nie takie choc te same...
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Takie kombinacje są najlepsze:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś z niczego jak to mówią,ważne że smakowało
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajne jedzonko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    fajne i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Te kombinowane dania sa najsmaczniejsze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zgadzam sie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię wszystkie makarony, ten też wygląda na bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !