Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z cebuli i jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 9 sztuk
jaja 3
mleko 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1
śmietana 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z cebuli i jajek

ziemniaki ugotować odparować i przetrzeć dodając gorące mleko i 1 surowe jajko oddzielnie przygotować masę z ugotowanych na twardo jajek, posiekanych zmieszanych ze smażona cebula do brytfanny posmarowanej tłuszczem i posypanej tarta bulka ułożyć kolejno warstwę ziemniaków warstwę jajek z cebula a na to warstwę ziemniaków polać śmietaną lub stopniałym masłem posypac tarta bulka i zapiec w piekarniku podac ze smietana lub maslem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak