Sposób przygotowania

DO 2dwóch litrów wody dodajemy wymienione przyprawy oraz ocet. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do reszty. Wszystko gotujemy. Małe ogórki ( ja takie akurat zastosowałem) układamy razem, z obraną, wyczyszczoną i pokrojoną w paski papryką do słoików. Zalewamy powstała nasza zalewą do samej góry. Zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut na średnio ogniu.


Robiłem te ogórki pierwszy raz i wyszły bardzo dobre. Polecam.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    przepis smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    też takie robię polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    tylko do obiadu?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nawet na śniadanie, obiad, kolacje, podwieczorek, II śniadanie, wszystko.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    wyśmienite te ogóreczki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajne ogoreczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !