Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z sosem mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 woreczki
wołowina 50 dkg
cebula 1 szt
smietana 18% 100 ml
mąka 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z sosem mięsnym

Wołowinę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Kostkę bulionową rozpuszczamy w 300 ml wody dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i zagotowujemy. Do gotującego sie bulionu dodajemy mięso i chwilę gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i zagęszczamy sos.
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, wyjmujemy z woreczka i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 24.05.2012 21:51
lubie kaszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak