Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rabarbarowa z makaronem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 6 łodyg
mleko 200 ml
mąka 1 łyżka
cukier 5 łyżek
śmietana 22% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rabarbarowa z makaronem

Rabarbar obieramy ze skórki, myjemy i kroimy na kawałki. Wrzucamy do garnka, zalewamy 1,5 l wody dodajemy cukier i gotujemy ok 10-15 min. Mąkę mieszamy z mlekiem i wlewamy do gotującego się rabarbaru. Po zdjęciu z ognia zabielamy śmietaną. Zupa będzie lekko kwaśna więc jeśli ktoś woli bardziej słodkie można dosłodzić.
Podajemy z makaronem lub młodymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.08.2012 08:44
bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak