Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. Do garnka dać margarynę i drobno posiekaną cebulę. Na cebuli ułożyć udka i chwilkę podrumienić. Gdy mięso będzie lekko podsmażone podlać wodą, tak by było zanurzone. Przykryć i dusić na małym ogniu. Oprószyć mięso mąką oraz mieloną papryką, dodać kucharek. Dusić mięso, aż będzie miękkie. W szklance wymieszać śmietanę z 1/2 łyżki mąki oraz musztardą. Wlać odrobinę wywaru i wymieszać. Miksturę wlać do udek. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wolałabym dodać masło
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    dawno nei jadłem kaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Oj kaczuszka jest pyszna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    dawno nie jadłam kaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !