Sposób przygotowania

Mięso starannie umyć i zalać 2 litrami wody. Posolić, dodać obrany czosnek i gotować, aż mięso będzie miękkie. Do gotowego wywaru wlać zakwas i zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Ugotować ziemniaki do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Ugotowane ziemniaki w kostkę wrzucić do żurku i wymieszać. Wlać na talerz i popieprzyć do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    PYCHOTKA! Uwielbiam smak potraw z królika! Po przepisie widać, że składniki się zgrywają... muszę wypróbować !
  • 4
    original
    Opublikowano

    Marko

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !