Sposób przygotowania

Ciasto na pierogi robimy według ulubionego sprawdzonego przepisu.

Soczewicę zalać wrzątkiem i odstawić na 2-3 godziny, po czym odlać wodę, zalać świeżą i gotować, aż do miękkości. Następnie soczewicę można zmielić bądź nie, zależy jak kto woli.

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać soczewicę, tartą bułkę, jaja, cebulę oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Jeśli farsz jest zbyt suchy, można dodać kilka łyżek wody.

Nakładać na wykrojone ciasto na pierogi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pierożki pod każdą postacią ! Twój przepis jest świetny !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    nie dodaję do farszu bułki tartej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe nadzienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !