Sposób przygotowania

Golonki umyć i wysuszyć następnie ponacinać co 1,5 cm. Włożyć je do garnka i zalać całkowicie wodą. Po odszumowaniu gotować 20 minut. Odlać nie więcej niż 1/2wody do innego naczynia. Przygotować sos: cebulę, czosnek i imbir pokroić w kostkę, paprykę przeciąć na pół i kroić w poprzek, dodać sos sojowy, wódkę i cukier. Dodać do gotującej się golonki i gotować 3 godziny ( co 30 minut przewracać golonki). podać golonkę na półmisku i polać sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !