Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z podgrzybkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki 30 dkg
cebula 1 mała sztuka
margaryna 1/4 kostki
jajko 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z podgrzybkami

Podgrzybki starannie oczyścić i wypłukać. Odsączyć z wody i pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę. Do rondelka włożyć margarynę, dodać grzyby oraz cebulę. Dusić na małym ogniu, aż do momentu kiedy grzyby zmiękną. Do miseczki wbić jajka. Wlać do podduszonych grzybów i cebuli. Szybko wymieszać. Poczekać chwilę, aż się zetnie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 16.06.2012 18:51
pycha
Papryczka 03.06.2012 17:36
lubię taką
motyl 31.05.2012 20:56
wyśmienita
motyl 31.05.2012 20:56
wyśmienita
SmacznaPyza 24.05.2012 20:59
lepiej na maśle, smaczniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak