Sposób przygotowania

sos: sos paprykowo ziołowy (ja użyłam gotowego ale może być domowy na bazie ziół, papryki, octu i oliwy), 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka oleju rzepakowego, 3 łyżki wody

Kaszę ugotować na sypko z osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Szparagi umyć, obrać, odciąć końce, pokroić w krążki, zostawić kilka do dekoracji. Cebulkę dymkę i paprykę czerwoną umyć, posiekać, wymieszać ze sobą. Wędlinę pokroić na długie paseczki.

Na głębokiej patelni rozgrzać łyżkę masła z łyżką oleju rzepakowego, wrzucić szparagi, delikatnie zamieszać i dusić pod przykryciem ok 5 minut. Gotowe krążki szparagów wymieszać z kaszą, nałożyć porcję do szerokiego kubeczka (do połowy), wyłożyć na talerz, górę posypać paryką i dymką, ułożyć wędlinę, całe szparagi, całość polać sosem paprykowo ziołowym. Po podaniu wszystkie składniki na talerzu wymieszać i ...smacznego! :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    samo zdrowie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wszystko idealnie ! Kocham szparagi, a Ty je tak dobrze dobrałaś do reszty w tym daniu!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !