Sposób przygotowania

ziemniaki obrać umyć i pokroić w niedużą kostkę ugotować z dodatkiem soli odcedzić,z boczku ściąć skórę jeśli jest włożyć do garnka zalać przegotowana wodą i gotować na małym ogniu pod przykryciem,pietruszkę i seler obrać umyć dodać do gotującej się zupy cebulę obrać przekroić na połowę i także dodać z wywaru wyjąć boczek i warzywa jak będą miękkie ponownie zagotować i wlewać zakwas na żurek,czosnek przecisnąć przez praskę utrzeć z kminkiem,majerankiem i pieprzem dodać do zupy,śmietanę zahartować z wywarem i dodać do żurku cały czas mieszając,na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim kiełbasę dodać wcześniej ugotowane ziemniaki wymieszać smażyć jeszcze kilka min.zdjąć z ognia i dodać do zupy wymieszać zupę,na koniec obrać ugotowane jajka pokroić na ćwiartki i włożyć do zupy na talerzu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !