Sposób przygotowania

DEKORACJA: perły zrobione z masy cukrowej (pianki marshmallow+ cukier puder), srebrne perełki, starta biała czekolada, łyżka wiórków kokosowych, podłużne biszkopty

Masę należy przygotować dzień wcześniej. W rondelku zagrzać śmietankę, dodać drobno posiekaną czekoladę, grzać do całkowitego rozpuszczenia czaekolady, odstawić do wystudzenia, włożyć do lodówki na 12h.

Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, następnie pojedynczo żółtka, zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać przesiane mąki.

Formę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę biszkoptową, piec w temp 180 stopni 25 minut. Wyjęty biszkopt, zrzucić z wysokości 0,5m, odstawić do wystudzenia.

Biszkopt przekroić na 3 blaty, pierwsze dwa, wysmarować konfiturą malinową (tak by pokryła delikatnie biszkopt).

Schłodzoną śmietankę z białą czekoladą ubić (jak bitą śmietanę), posmarować blaty, układają jeden na drugim, na samą górę wysmarować cienko masą. Tort schłodzić (ja zostawiłam go na noc)

Dekoracja: Brzegi tortu wylepić połówkami biszkoptów, górę posypać wiórkami kokosowymi i tartą białą czekoladą, wysypać kilka złotych perełek i ja ułożyła dwie własnoręcznie wykonane perły w muszelkach, jako symbol pary (wszyscy pytali gdzie kupiłam:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Cudownie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marcela

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Olga_SK

    Biała czekolada, maliny, bita śmietana.... Jestem w niebie :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !