Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe z papryką i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 5 plastrów
pieczarki 200 g
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 szttuka
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
jajko 2 sztuki
mąka do panierowania
lek do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
paprykę i pieczarki myjemy, paprykę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę, pieczarki kroimy w kostkę, cebulę obieramy z łusek, drobno siekamy na maśle przez chwilę przesmażamy paprykę następnie dodajemy pieczarki i cebulę, doprawiamy, dusimy do miękkości, zdejmujemy z palnika, dodajemy starty na tarce ser i bułkę tartą, tyle, żeby farsz był gęsty,
Krok 1 - roladki schabowe z papryką i pieczarkami foto
2
kotlety rozbijamy, doprawiamy, na każdym układamy trochę farszu, zwijamy, spinamy wykałaczką panierujemy jak schabowe, w mące, jajku i bułce tartej,
Krok 2 - roladki schabowe z papryką i pieczarkami foto
3
smażymy na złoto na rozgrzanym oleju podajemy z ziemniaczkami i jakąś sałatką, np buraczkami
Krok 3 - roladki schabowe z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.05.2012 14:53
rewelacja;)
marcinek 28.05.2012 19:44
fajne połączenie
ziutula
ziutula 24.05.2012 20:36
smakowite roladki..
cooleczka 24.05.2012 18:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak