Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana rolada z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg.
żółtko jajek 2 szt.
kukurydza w puszce 1/2 op.
cukinia 1 mała
marchewka
sól i pieprz
oliwa
sałata
marchewka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pierś z indyka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana rolada z indyka

pierś umyć osuszyć i rozkroić tak by powstał płat lekko rozbić tłuczkiem natrzeć solą,pieprzem i papryką wstawić do lodówki na minimum godzinę,twaróg zemleć dodać do niego żółtka i osączoną kukurydzę doprawić do smaku solą pieprzem dokładnie wymieszać,marchewkę i cukinię pokroić w słupki,na mięso wyłożyć masę serową wyrównać układać słupki marchewki i cukinii ciasno zwijać w roladę owiązać sznurkiem skropić oliwą z oliwek włożyć do brytfanny i upiec w piekarniku w temp.200st.ok.2godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem,upieczoną roladę podawać z sałatą i marchewką ugotowaną na parze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 21.03.2013 00:01
uwielbiam indyka
Angelika10 10.06.2012 21:36
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak