Sposób przygotowania

pierś umyć osuszyć i rozkroić tak by powstał płat lekko rozbić tłuczkiem natrzeć solą,pieprzem i papryką wstawić do lodówki na minimum godzinę,twaróg zemleć dodać do niego żółtka i osączoną kukurydzę doprawić do smaku solą pieprzem dokładnie wymieszać,marchewkę i cukinię pokroić w słupki,na mięso wyłożyć masę serową wyrównać układać słupki marchewki i cukinii ciasno zwijać w roladę owiązać sznurkiem skropić oliwą z oliwek włożyć do brytfanny i upiec w piekarniku w temp.200st.ok.2godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem,upieczoną roladę podawać z sałatą i marchewką ugotowaną na parze.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    uwielbiam indyka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !