Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
kapusta biała 1/4
ogórek kiszony 2
chrzan starty 2 łyżki
rodzynki 2 dkg
olej 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Oczyszczoną kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy, aby zmiękła. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki kroimy w kostkę. Obrany chrzan ścieramy. Rodzynki sparzamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem odstawiamy na 15 min, aby składniki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 10.01.2014 07:05
idealna do obiadu :)
barbara11561 16.09.2013 09:43
bardzo pyszna:)
pajbek 09.09.2013 15:40
Super suróweczka :-)
MagdaXXX 29.10.2012 16:42
też takie robię i znikają w parę chwil z talerza
Wacław 26.08.2012 12:22
pyszna do II dania
mirosława4 20.06.2012 21:13
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak