Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat dowolna ilość
masło 1/2 kostki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w panierce

Kalafiora obrać z liści i dokładnie umyć. W całości włożyć do dużego garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać odrobinę soli i gotować kalafiora, aż będzie miękki ( nie rozgotowany!, najlepiej badać miękkość widelcem). Ugotowany kalafior wyjąć z wody i ostudzić. Jajka rozmącić na talerzu. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Kawałki kalafiora zanurzać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Na patelni roztopić masło. Ułożyć kawałki kalafiora i smażyć na rumiano z obu ston.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 06.07.2012 15:12
jak dla mnie wyśmienity (:
olkaaa 28.05.2012 07:44
super
olkaaa 28.05.2012 07:44
super
Maniek2 25.05.2012 18:14
coś pysznego
Renata16 24.05.2012 19:22
pycha taki kalafiorek
octo 24.05.2012 17:20
wlasnie dzis to jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak