Sposób przygotowania

Kalafiora obrać z liści i dokładnie umyć. W całości włożyć do dużego garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać odrobinę soli i gotować kalafiora, aż będzie miękki ( nie rozgotowany!, najlepiej badać miękkość widelcem). Ugotowany kalafior wyjąć z wody i ostudzić. Jajka rozmącić na talerzu. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Kawałki kalafiora zanurzać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Na patelni roztopić masło. Ułożyć kawałki kalafiora i smażyć na rumiano z obu ston.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    wlasnie dzis to jadlam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata16

    pycha taki kalafiorek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    coś pysznego
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    jak dla mnie wyśmienity (:

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !