Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski rzucane z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
jajko 1 szt
woda dowolna ilość
jabłko 1 duża sztuka
sól do smaku
masło 1/4 kostki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski rzucane z jabłkami

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Do miseczki przesiać mąkę, wbić jajko, dodać pokrojone jabłka i wymieszać. Można wlać odrobinę wody i wymieszać (ciasto powinno być gęste). Do garnka wlać 2,5 litra wody. Dodać odrobinę soli i zagotować. Do gotującej się wody rzucać łyżką niewielkie kluseczki. Gotować 5 minut. Masło podrumienić w rondelku. Ugotowane kluski odcedzić. Wyłożyć na talerz. Polać masłekiem i pocukrzyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 06.06.2012 18:34
ciekawy i fajny przepis
wojtek5 24.05.2012 17:39
ja tez nie probowalam
Rafał10 24.05.2012 17:01
jeszcze czegoś takiego nie próbowałam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak